Historie

In 1953 werd in het kader van de ontwikkeling van Goeree-Overflakkee door Paul van Hessen een darmverwerkingsbedrijf gestart in Sommelsdijk Hij speelde daarmee in op de toenmalige agrarische cultuur.

Goeree-Overflakkee was in die tijd een geïsoleerd gebied, slechts met twee veerponten te bereiken, en het eiland was nog maar net bezig de enorme materiële, maatschappelijke en geestelijke schade van de februariramp uit 1953 te boven te komen.

Om darmen te verwerken is veel water nodig. Paul van Hessen kwam in vanzelfsprekend contact met de directeur van het waterleidingbedrijf Felix Geerling, en naast zakelijke gesprekken werd ook het idee geboren om een Lionsclub op Goeree-Overflakkee op te richten.

1 maart 1957 werd het charter uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hotel Spee in Sommelsdijk en Felix werd de eerste president. Paul van Hessen bleef intensief contact houden met de Lions Club en met Goeree-Overflakkee. Kort voor zijn overlijden in 2000 richtte hij de stichting Paul van Hessenfonds op.